V mesiaci november sme si pre členov klubov SCK pripravili zaujímavú súťaž. Podmienkou zapojenia bolo členstvo v niektorom z našich klubov a pre zapojenie stačilo, aby nám zaslali fotografiu z ich posledného cyklo-výletu. Do súťaže sa zapojil i nás člen Peter Škrabák, na ktorého sa usmialo i šťastie a získal od nás MUST HAVE balíček. Peter nám zaslal i krátky popis z jeho výletu, na ktorom vznikla výherná fotografia. Viac o jeho potulkách sa viete dočítať v článku.

Petrov výletík do Winterthuru

Z dôvodov pracovných som sa 11. 10. 2020 vybral do Švajčiarska, alebo aj Confederatio Helvetica. Táto malebná krajina o veľkosti Slovenska ponúka širokú škálu voľnočasového vyžitia. Keďže som naivne sníval o tom že budem mať času na cyklo-výlety, zobral som si so sebou aj cestný bicykel, že sem tam aspoň niečo potrénujem. Po prvom pracovnom týždni som sa vybral na krátky výletík. V podstate som žiadny plán nemal, skôr to bola improvizácia a chcel som sa len povoziť. Vybral som sa smerom na juh, kde som cestou narazil na dedinku s kostolíkom a zastavil som sa aj pri akejsi tekvicovej slávnosti, kde boli vystavené tekvice rôznych farieb, druhov a veľkostí.

Počasie vyšlo, aj keď mi časom začala byť trošku zima - predsa len leto je na cyklistiku vhodnejšie obdobie. Ako sa tak premávam, napadlo mi, že by som sa mohol ísť pozrieť do Winterthuru, keďže som vedel, že toto mesto sa nachádza v mojej blízkosti. Destináciu som našiel bez problémov. Mesto Winterthur je s 113 000 obyvateľmi druhým najväčším mestom kantónu Zurich. V centre sa nachádza niekoľko historických pamiatok a malebný kostolík.

Po krátkej obhliadke centra mesta som sa vybral na ubytovňu. Cesta naspäť mi však trvala dosť dlho aj keď to bolo len 10 km, asi dvakrát som zablúdil. Nakoniec som však správnu cestu našiel a môj 40 km dlhý výlet končí. Pekný deň za mnou a opäť som o pár zážitkov bohatší. V letnom období tu určite niekoľko cyklo-výletov absolvujem, či už horské etapy, tripy okolo jazier, spoznávanie historických mestečiek. Švajčiarsko má čo ponúknuť a teším sa na spoznávanie tejto krásnej krajiny.

Zdroj: Peter Škrabák, výherca členskej súťaže