Od augusta do októbra Slovenský cykloklub vyznačil dve nové cykloturistické trasy pod hradom Tematín. K existujúcej zelenej cykloturistickej trase, ktoré prepája Hrádok s hradom a singletrackom cez Ihelník pribudli dve nenáročné trasy. Prvou z nich je modrá trasa č. 2310 s dĺžkou 19,7 km. Trasa v úvode vedie spoločne so zelenou trasou, pod hradom Tematín sa však rozdeľujú a modrá trasa tvorí okruh Hrádockou dolinou s peknými výhľadmi na Považský Inovec.

Druhou novou trasou je žltá trasa č. 8342 s dĺžkou 5 km. Začína v lokalite Hornákova kopanica na križovatke s novou modrou trasou a vytvára prepojenie medzi Hrádockým okruhom a cyklomagistrálou Hrebeňom Inovca v sedle pod Skalinami. Celkovo sa na týchto dvoch nových trasách osadilo 7 nových cyklosmerovníkov a namontovalo 30 nových cykloturistických smeroviek. V rámci aktivít sa podarilo osadiť i dve veľkoplošné mapy s vyznačenými cykloturistickými, ale i turistickými trasami v tejto oblasti. Veľkoplošné mapy sa osadili na hrade Tematín a v lokalite Hornákova kopanica. Vytlačili sa i mapy, ktoré si záujemcovia môžu zobrať v Bikecentre v Kálnici, Parku miniatúr v Podolí, MTBiker centre v Hrádku a v informačnej kancelárii v Piešťanoch. Celkovo teda pribudlo takmer 25 km nových značených cykloturistických trás v rámci nášho projektu Bikepark Považský Inovec. V rámci celého pohoria je v súčasnosti vyznačených viac ako 20 cykloturistických trás s dĺžkou cez 400 km.

 Celý projekt zastrešoval Slovenský cykloklub, realizovaný bol z podpory Trenčianskej nadácie vďaka grantu spoločnosti Coca-Cola HBC SR v rámci programu Coca-Cola pre región.