Tím SCK každoročne zabezpečuje značenie všetkých maratónskych trás - veľký, stredný a rodinný okruh. Značenie prebieha na autách, štvorkolkách, bikoch alebo pešo. Používame tzv. fáborky - cca. 50 cm dlhá páska s logom sponzora maratónu. Ako doplňujúce prvky požívame veľké smerové šípky, “X” - ká (cesty, kam netreba odbočiť :)) a tiež drevené kolíky na miesta, kde nie je možné vešať fáborky. Značenie všetkých trás nám zaberie približne 3 dni, 1 deň si vždy necháme na kontrolu tratí. Kontrola bola tento ročník mimoriadne dôležitá. Záškodníci sa veru pochlapili. Neúnavne 2 dni po sebe odstraňovali tabule, pásky - čokoľvek, čo by sa im asi hodilo na chalupu alebo domov. Alebo len tak. Veď to poznáte :) Dotyční si asi neuvedomujú, že naša vynaložená práca môže mať aj nejakú hodnotu. Takisto spomínaný ukradnutý doplnkový materiál. Nehovoriac o tom, že dobre vyznačená trasa slúži pretekárom na dobrú orientáciu. Zvlášť v lese, keď im odchádzajú sily. Hrozia zranenia, blúdenie po neznámom prostredí, vyčerpanie. Je to trošku na zamyslenie. Ale zvládli sme to, všetko opravili a pretekári došli všetci do cieľa :)

Občerstvovačky sme mali tento ročník veľmi bohaté. Boli rozmiestnené rovnomerne po tratiach - v obci Selec, na útulni Izba a na Inovci. Voda, iontové nápoje, energetické tyčinky, gély, kopa ovocia (i sušeného), čokoláda, soľ, magnézium, nealko pivo a všelijaké drobnosti. Veľká občerstvovačka na spomínanom vrchole Inovca poskytla pretekárom i obložené chlebíky a rožky. Každý si isto prišiel na svoje.

Radi by sme vyzdvihli spoluprácu s obcou Selec pri zabezpečení občerstvovačky. Pán starosta s rodinou a známymi nám každoročne príkladne pomáhajú, vyriešia akúkoľvek problematickú situáciu, prípadne doplnia chýbajúci materiál. Ďakujeme a tešíme sa na ďalší ročník!